Skip to content →

De bästa motorcyklarna för racing

Det är inte bara bilar som jag intresserar mig för. Motorcyklar är även det en stor passion för mig. Inget ger så mycket frihetskänsla som att färdas längs motorvägen på en sporthoj. Att flyga känns aldrig bättre än med en cross och ingen hastighet känns så påtaglig som när man har en 1 000 cc motor mellan benen.

Jag har inte kört jättemånga olika motorcyklar under mina dagar, men det har trots allt blivit några mil på både bana, i lera och längs landsvägar. Här kommer jag att lista mina favoriter när det kommer till racing på två hjul!

Suzuki GSX-R1000

1000 cc är kanske mer än man någonsin kommer att behöva, men att köra en GSX-R1000 är bland det roligaste jag upplevt. Det är som att den bara fortsätter ge, och ge, och ge, och ge. Accelerationen känns liksom oändlig. Jag har provkört en kompis hoj på bana och det var fantastiskt. Om man går i tankarna på att skaffa en sporthoj är detta verkligen hojen jag skulle rekommendera!

Yamaha YZ250

Det finns nog många där ute som skulle hålla med mig om att Yamaha YZ250 är den bästa crossen man kan välja. Hojen har gått genom ett antal olika förändringar under de senaste 10 åren men tänket är fortfarande det samma. En robust hoj som klarar att ta smällar med en tvåtakts motor som kan plågas otroligt mycket innan den bestämmer sig för att ge upp. Med denna cross kommer man garanterat ha en fröjd i leran. Det är verkligen en hoj för de som älskar när grus och smutts kastas bakom dem samtidigt som de river iväg på ett grustag eller en bana någonstans i Sverige. Förhoppningsvis kommer vi snart också kunna se några svenska raceförare som tar stora framgångar inom motocross.

Can-Am Outlander

Detta kanske inte ska klassas under racing men det är få fordon jag har haft så mycket roligt med som min Can-Am Outlander. Den tar sig fram nästan var som helst samtidigt som den både är snabb och smidig. Med en vinsch i fronten kan man aldrig misslyckas med denna robusta och tuffa fyrhjuling. Själv använder jag den framförallt som ett lekfordon. När jag har tid över brukar jag ge mig ut i skogen och köra, det är otroligt roligt att spendera några timmar med denna best. Den skulle dock även fungera alldeles utmärkt som ett arbetsfordon inom till exempel lantbruk.

Published in Racing