Skip to content →

Hej och välkommen till min blogg.

I denna blogg kommer jag att dela med mig om mitt stora intresse för racing. Enda sedan jag var liten har racing varit min stora passion. Jag minns hur jag och min pappa tittade på f1 på Eurosport tillsammans när jag var mindre. Våra årliga besök i Karlstad för att se Svenska Rallyt, resorna till Motala för att titta på speedway och första gången jag fick prova på att köra gokart.

Så vem är då jag? Det ska jag försöka berätta för er här. Jag är en 27-åring man som bor på den västgötska landsbygden. Mycket av min fritid går till att vara i garaget och mecka med bilen, fyrhjulingen och crossen. När jag inte är i garaget hittar ni mig på crossbanan, olika racing-tävlingar eller motorevenemang. Mitt hjärta slår verkligen vartenda slag för motorsport. Om det inte luktar motorolja trivs jag inte, om det inte finns spår av bränt gummi på asfalten blir jag rastlös och om jag inte får höra ljudet av vrålande motorer kan hörseln kvitta.

Arbetet är även det relaterat till motorintresset då jag arbetar på Volvo i Skövde. Men det är på fritiden som jag får utlopp för mitt sanna intresse för motorsporten. Det är då jag hinner ge mig ut på vägarna och se alla möjliga olika tävlingar i Sverige och Europa. I Sverige är det mest speedway, rallycross och gokart som jag ägnar mig åt. Jag har själv kört gokart när jag var yngre och det kan ni läsa mer om här. Även Svenska Rallyt ser jag till att besöka men eftersom att det bara är vartannat år numera har intresset svalnat något.

När det kommer till Europa blir det någon eller några resor varje år. Jag har besökt flera spännande tävlingar under de senaste åren och den absoluta höjdpunkten måste vara F1 i Monaco för två år sedan. Det var verkligen något utöver det vanliga. Att se F1-cirkusen ta över hela staden var spektakulärt. Allt i Monaco kretsade kring F1 under hela veckan och jag tror knappat jag sett så många människor förut. Jag skojar inte när jag säger att jag hade nackspärr redan efter en halv dag i Monaco, efter att ha vänt huvudet för att följa alla exotiska supersportbilar med blicken och kameran. Det var nästan som att racingen blev sekundär och folkfesten det viktiga. Men sen, när förarna väl var ute på banan, var det en upplevelse utöver något annat.

Monaco är speciellt av den anledningen att det är vanliga gator förarna kör på. Det är smalt och krokigt, men hastigheterna är fortfarande enorma. Det finns liksom inga marginaler för misstag.