Skip to content →

Racing i Sverige i höst

Den svenska racinghösten har mycket att erbjuda för alla de som vill höra vrålande motorer, se häftiga bilbyggen och njuta av nervpirrande tävlingar i hög hastighet. Jag har bokat in mig på ett stort antal events denna hösten och det skulle vara kul att möta någon av alla er läsare uppe på läktarna. Om ni skulle se mig får ni heja, det hade varit kul att träffa någon, eller några av er som följer bloggen.

EDPS Mantorp Park

Ett av mina mest efterlängtade events denna höst är EDPS Mantorp Park. Detta är strippkörning när den är som allra bäst i Sverige. Tävlingen är legendarisk och det är riktigt kul att vara på plats och se på alla de olika ekipagen. Bilarna är modifierade personbilar och förarna är entusiaster. Det ska bli riktigt spännande att se vad detta årets EDPS har att erbjuda. Ni kan läsa mer om dragracing här.

STCC

STCC drog, som i vanlig ordning, igång redan i maj. Det är dock två tävlingar kvar i år och jag skulle vilja påstå att det är de två mest intressanta. Den första är mellan den första och tredje september och körs på Anderstorp Raceway. Anderstorp brukar bjuda på ett riktigt bra race som jag rekommenderar alla som är motorintresserade att besöka.

Nästa, och årets sista STCC-tävling, avgörs på Mantorp Park den 14 till 16 september. Mantorp skulle jag säga är Sveriges absolut bästa racingbana. Tillsammans med Anderstorp Raceway håller denna bana den högsta klassen du kan hitta i Sverige. För de som vill se riktig racing är Mantorp definitivt stället man ska besöka i höst. Att boka in besöket samtidigt som STCC-finalen går av löpet är att träffa två flugor i en smäll. Det kommer bli ett riktigt häftigt evenemang.

Monster Jam

För de som inte är superintresserade av racing men fortfarande vill se vrålande motorer är Monter Jam värt ett besök. Denna monstertruckcirkus går av stapeln den 18 november på Friends Arena i Stockholm. Detta är verkligen ett spektakel, även fast det är uppvisning snarare än tävling. Den brutala kraften i dessa maskiner är verkligen helt sinnessjuk och vrålet från motorerna är nästan öronbedövande.

Published in Racing