Skip to content →

STCC kalendern för 2018

STCC är toppskiktet i inhemsk racing, Eller riktigt inhems är den kanske inte då det är en sammanslagning av de gamla svenska och danska touringmästerskapen. Men eftersom att det är vi svenskar som dominerar i sporten är det kanske inte helt fel att säga att Scandinavian Touring Car Championship är framförallt svenskt.

2017 års STCC

Det är några få race kvar nu i år men när 2017 års säsong börjar gå mot sitt slut är det dags att börja blicka fram mot 2018. Det finns ännu inget schema för nästa säsong men vi kan anta att den kommer att bli ungefär densamma som årets kalender.

Detta året har varit ett riktigt kanonår för STCC. Vi har haft många starka svenskar som verkligen gett allt för att ta hem årets mästerskap. Många av dessa kommer definitivt vara värda att hålla ögonen på inför kommande säsonger. Troligtvis kommer även en och annan inom snar framtid att ta klivet över till DTM och utmana Mattias Ekström. Bara framtiden kan avgöra.

Nästa års upplaga av STCC

Det är svårt att säga något konkret om STCC 2018. Det vi vet är i alla fall att det planeras ett nytt stadslopp inför nästa säsong. Om allt går som det ska kommer vi att få se STCC-bilar i hög hastighet på Örebros gator. Detta kan bli riktigt häftigt och kanske blir det vårat egna Circuit de Monaco? Jag väntar mig en stadsfest utan dess like när STCC kommer till Örebro. Detta kan bli en av årets absolut största höjdpunkter. Kanske till och med lika fartfyllt som Drive: Multiplier Mayhem. Skämt åsido, detta blir något utöver det vanliga – det kan jag lova er!

Förhoppningsvis kommer vi även få se någon som chockar under nästa säsong. Jag skulle gärna se fler uppstickare som rör om i grytan. Kanske kan någon av de nya förarna resa sig och börja konkurrera med de gamla rävarna? Det hade varit häftigt om vi kan få lite mer variation på prispallen.

STCC 2018 ligger fortfarande en bit fram i kalendern men jag kan knappt bärga mig inför nästa säsong och det kommer att bli många utflykter till banorna när det väl är igång igen!

Published in Racing